27 de maig 2012

Clar o català?


Hola a tots!

Recentment, i ara més que mai, el català s'està integrant moltíssim en el món d'Internet. Dia a dia trobem més pàgines web en català, més navegadors que l'adopten com a idioma disponible i més persones que ens encoratgen a utilitzar-lo (fins i tot ja existeix el Catalanitzador!). Tot i així, preferim globalitzar el nostre idioma en tots els àmbits o hi ha aspectes que és millor deixar com estaven?

Ens encanta promoure el català. Ens sentim orgullosos de poder-lo veure a internet, als llibres i als medis de comunicació. El que volem dir, però, és que potser hem de cedir una mica davant la globalització i deixar que el vocabulari multicultural d'Internet entri dins els nostres diccionaris. Si no ho fem, haurem de començar a dir blocaire enlloc de blogger, publicació enlloc de post, filtració enlloc de spoiler i piulades enlloc de tweets.

Només volem poder-nos entendre entre tots! Pensem que és un tema interessant per reflexionar-hi.

Anirem publicant!! See you!

PD1: Per a qui vulgui "perfeccionar" més el seu vocabulari en català (sobretot corregint barbarismes), recomanem aquest twitter, @Catala_Correcte!!
PD2: Molta sort als que també esteu amb exàmens!!!

1 comentarios:

Anònim ha dit...

Comparteixo l'opinió. O sigui, no renunciar mai al que és realment teu, però permetre que d'altres fenòmens (llengua, cultura, etc.) puguin formar part del teu cercle vital. No ser irreflexivament tancat i deixar que en el teu menú, a banda dels calçots, el pa amb tomaca, els fesols amb botifarra i l'escudella, hi puguis incloure raclettes, ceviches, pizzas, sushi, hamburguesa, ... Jo diria que més que cedir a la globalització seria com enriquir-te amb la integració.

Pak Frank

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Facebook Favorites Delicious Digg Stumbleupon More

 
Els Aritenoides | Pàgina web oficial